EL DIA MÉS CURT, FESTA DEL CURTMETRATGE

ED+C_imatge_web

Dissabte 21 de desembre és el dia més curt de l’any, i també El Dia Més Curt a Catalunya, una reivindicació del cinema curt del nostre país. Es tracta d’un esdeveniment internacional que ja s’ha celebrat amb èxit en d’altres països europeus i que arriba al nostre país amb diferents projeccions gratuïtes per tot el territori. Enguany ens sumem a la iniciativa per organitzar a Catalunya aquest gran esdeveniment juntament amb diferents entitats del sector.

Des de l’Acadèmia del Cinema Català, la Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya (CI&VI Festivals de Cinema), el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC), i Marvin & Wayne, distribuïdora de curtmetratges i membre fundador de l’AIC (Asociación de la Industria del Cortometraje); fem una acció conjunta a diversos espais de BARCELONA – CATALUNYA i celebrar [ED+C] EL DIA MÉS CURT.

L’objectiu principal és donar a conèixer el curtmetratge al públic majoritari a través d’una acció de gran repercussió mediàtica i social: un esdeveniment obert, al que poden sumar-se s’hi tant els agents de la gestió cultural com qualsevol ciutadà a nivell particular. Tothom pot participar-hi, creant un esdeveniment en la seva localitat i animant a altres persones a gaudir d’una activitat cultural, entretinguda i gratuïta.

Es tracta d’una festa entorn del Cinema Curt en la qual esperem que hi participin tots els agents del món del cinema i la cultura: directors, productors, festivals de cinema, ajuntaments, centres culturals, associacions, institucions, televisions, etc.
Una autèntica reivindicació del cinema curt.

Acadèmia del Cinema Català
L’Acadèmia del Cinema Català (ACC) aglutina el sector cinematogràfic català  en diàleg permanent amb les associacions de productors, de directors, d’actors, de guionistes i les altres professions relacionades amb el cinema. El seu objectiu és difondre i promocionar el cinema català i els Premis Gaudí són el seu aparador principal.
http://www.academiadelcinema.cat

CI&VI Coordinadora de Festivals de Cinema de Catalunya
La Coordinadora de Festivals i Mostres de Cinema i Vídeo de Catalunya neix el 2005 amb un doble objectiu. D’una banda, donar a conèixer al públic la varietat i riquesa de festivals que hi ha al nostre país, que ofereixen als espectadors un cinema de qualitat, amb una programació rigorosa i sovint poc a l’abast del públic, a tot el territori català. De l’altra, representar els festivals associats davant institucions i empreses, i oferir-los eines de promoció, formació i organització que millorin les seves activitats.
http://www.festivalscatalunya.com/web/

CPAC Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya
És una entitat independent interlocutora entre l’administració pública i el sector audiovisual. Així, posant l’accent en les funcions més importants, defensa el sector audiovisual del nostre país, dignificant la professió en benefici de l’activitat dels professionals del sector i, naturalment, també en benefici de tota la societat. Aquests són els motius que ens fan treballar en aquestes iniciatives.
http://www.cpac.cat

Marvin&Wayne
Marvin&Wayne és una distribuïdora de curtmetratges que ofereix serveis estratègics de promoció a festivals, gestió de vendes internacionals i exhibició. És una de les empreses fundadores de la recent creada Associació de la Indústria del Curtmetratge – AIC.
http://marvinwayne.com

Una iniciativa de la Coordinadora del Cortometraje Español
Promou a tot l’Estat Espanyol un dia entorn el cinema curt, facilitant a través de la web www.eldiamascorto.com a tots aquells que ho volen material per a fer la seva pròpia projecció de curtmetratges, així com un mapa amb totes les activitats que es duran a terme al territori.
http://coordinadoradelcorto.org

[ED+C] EL DIA MÉS CURT, AL MÓN

El Dia Més Curt és una idea que va posar en marxa l’Agència del Curtmetratge Francès al 2011 i en la que van participar 2 milions i mig de persones d’arreu del món. Al 2012 es van sumar altres països com Alemanya, que va aconseguir organitzar 175 projeccions en 35 ciutats, en llocs tan diversos com llars d’infants, biblioteques, presidis, etc. Al 2013 s’ha convertit en un esdeveniment realment internacional amb la incorporació de Suïssa, Finlàndia, República Txeca, Itàlia, Àustria, Portugal, Canadà i el nostre país. Pots visitar les seves webs aquí:

FRANÇA
LE JOUR LE PLUS COURT 
ALEMANYA
KURZFILMTAG 
ÀUSTRIA
VIERNA SHORTS  / CINEMANET 
CANADÀ
TELEFILM CANADA  / NATIONAL FILM BOARD CANADA  /  SODEC 
FINLÀNDIA
YLE 
HOLANDA
EUROPESE DAG VAN DE KORTE FILM
ITÀLIA
CENTRO NAZIONALE DEL CORTOMETRAGGIO 
PORTUGAL
O DAI MAIS CURTO 
REPÚBLICA TXECA
CZECH FILM CENTER 
SUÏSSA
SWISS FILMS 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s