“Lliures o morts”, vida d’un heroi oblidat

Presentació de la novel·la de Jaume Clotet i David de Montserrat

Poca cosa puc afegir a la munió d’articles, piulades i “m’agrada” que aquests dies volten pels mitjans, tant sigui a xarxa com a paper, sobre la presentació en societat de la novel·la “Lliures o morts” -primera a quatre mans dels periodistes i comunicadors Jaume Clotet i David Montserrat- que acaba de publicar Columna edicions, al seu segell Colecció Clàssica.

A la presentació, feta al marc barceloni de la Casa del Llibre a la Rambla de Catalunya de Barcelona, lloc habitual en aquest tipus d’esdeveniments culturals, a més de les aportacions personals i curioses dels autors, no hi va faltar la generositat i brillantor intel·lectual de l’historiador i President d’Esquerra Republicana, l’Oriol Junqueras, que va construir un discurs crític, animós, no només ambiciós políticament, sinó també social i psicològic, transversal i trufat de detalls i precisions històriques com no pot ser d’altra manera en el seu cas. I no hi va faltar tampoc l’aportació menys erudita -inevitable al costat d’en Junqueras – , però distreta, popular, emotiva i “comercial” –“compreu el llibre! compreu-lo! “, del Portaveu del Govern Català i Secretari General de Presidència, Francesc Homs.

Tots plegats, autors i presentadors van fer de la vetllada un acte de reivindicació de la memòria col·lectiva i individual, i de la Gran història i de les Grans Petites històries, que com la de l’Ermengol Amill ens hauran de captivar i seduïr, a la lectura de la novel·la, i que potser ens hauran d’orientar i esperonar en breu, vistos els temps que corren…

http://www.lliuresomorts.cat/

http://www.vilaweb.cat/noticia/4037676/20120904/lliures-morts-1714.html

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s